Dopjesactie

Waarom?
Iedereen heeft ze thuis: plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflessen of zuivelpakken. Stichting Hulphond roept mensen op deze niet weg te gooien, maar in te leveren! Door doppen te sparen, ontlast men het milieu én steunen zij Stichting Hulphond. De ingezamelde doppen leveren namelijk geld op bij recyclebedrijven. Deze opbrengst gaat geheel naar de opleiding van de Hulphonden. Onlangs is een inzamelpunt in deze regio geopend. Spaart u ook mee? Voor u een kleine moeite, maar een speciaal opgeleide hond betekent straks voor iemand met een handicap een groot verschil.

Schone doppen
“Meedoen aan de doppenactie is heel simpel”. “Gooi de plastic doppen niet weg, maar spoel ze even schoon, dan kunt u ze inleveren bij een inzamelpunt in uw buurt. Bijvoorbeeld bij HOWCO Dierenbenodigdheden op de weekmarkt bij u in de regio. Alle ronde plastic doppen en deksels zijn welkom, van mineraalwaterflessen, frisdrankflessen, melk- of yoghurtpakken, fruitsappakken en sportdrank (zonder het kleine doorzichtige dopje binnenin). Maar ook doppen van slagroombussen, doseerdopjes van wasmiddelflessen en deksels van pindakaas- en chocopastapotten worden graag in ontvangst genomen op de inzamelpunten.

Opbrengst voor Hulphonden
De gespaarde doppen kunnen afgeleverd worden bij het verzamelpunt in de regio. Het inzamelpunt zorgt ervoor dat de doppen naar een recyclebedrijf gaan dat een vergoeding toekent aan Stichting Hulphond. De opbrengst komt vervolgens ten goede aan de Stichting Hulphond.

Er ongeveer 400 dopjes in 1 kg zitten? Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte (het ene dopje weegt nu eenmaal meer dan het andere), of er nog een “kraagje” aan vast hangt, … Er ongeveer 3.400 kg dopjes nodig zijn om een goedgekeurde en geschikte pup aan te schaffen? Buiten het feit dat het hier om een edel rasdier gaat, worden er ook nog strenge eisen gesteld aan fysieke kenmerken, net als aan bepaalde karaktereigenschappen. Je spreekt dus echt niet over zo maar even een hondje kopen… Er zijn ongeveer 77.500 kg dopjes nodig om een opgeleide en afgeleverde Hulphond te kunnen financieren? Hiermee wordt bedoeld dat je wel kan starten met je pup, maar dit dier moet eerst gesocialiseerd en getraind worden in een pleeggezin en moet nadien opgeleid worden in het Hulphondencentrum.

Alle plastic doppen en deksels mogen ingezameld worden. Denk dan bijvoorbeeld aan de doppen van deze producten:

  • Mineraal- of spuitwater
  • Frisdrankflessen
  • Melk- of yoghurtpakken
  • Fruitsappakken
  • Sportdrank
  • Wasmiddelen (zowel de doppen van de flessen als het doseerdopje)
  • Zepen en shampooflessen
  • Deo-en spuitbussen
  • Slagroombussen
  • Pindakaas- en chocoladepastapotten